Trening – hva velger jeg? Bedre fysisk form og kondis?

Trening – hva velger jeg?

Hvilken trening blir det til? Hva tenker gjør jeg for å komme i bedre fysisk form? Hvordan få bedre kondis?
Hva har jeg gjort i januar med å komme i gang med å bli mer aktiv og trene regelmessig. Hva har jeg gjort for å komme i gang med prosjekt «bedre kondis – bedre fysisk form»?
Jeg har veldig lenge, sikkert nesten hele vinteren vært veldig ineffektiv, jeg har ikke trent og ikke gått mye turer. Så samvittigheten min begynner og bli temmelig svart på dette området.
Derfor har jeg  i januar  testet ut flere ulike treningstyper. Nå er det jo ikke slik at jeg ikke har trent tidligere og ikke vet hva det er. Men det gjelder å finne noe som nå motiverer meg slik at jeg forsetter lengere utover i året, enn akkurat bare januar.

Trening
Ute på glattisen
Hva har jeg så testet ut?
Friskis & Svettis (Hammerfest)

Er et trenings tilbud med 3 ulike treningstyper, «for de som vil løfte sammen»! Treningstypene de har nå er
• Mandag – jympa
• Tirsdag –flex
• Torsdag – Dans fusion
Du kan gå inn på deres flotte hjemmeside og sjekke ut om du ønsker: http://hammerfest.friskissvettis.no/

Hva er dette?

Alle i denne virksomheten jobber på ideell basis, og hele januar har de tilbudt GRATIS trening, med blant annet kombinasjonstimer i 1. uken. På disse timene får du prøvd alle tre treningsformene. Dette kan være litt lurt for å introdusere de ulike treningstyper hurtig for nye kunder. Da vil man som regel finne raskt ut hva man liker og ikke liker. Jeg kom meg ikke på noen av disse kombinasjons timene dessverre.
Men jeg har kommet meg innom alle tre trenings formene denne måneden for det, og funnet ut hva som passer meg best. Mine favoritter var flex og dans. Men kanskje jeg endrer mening underveis.

Dans for voksne på kulturskolen.

Dette er en organisert trening som foregår over to dager, mandag og onsdag, med to ulike instruktører som fokuserer på litt ulike områder. Det skal være Jazz- og Samtidsdans med styrke- og strekkøvelser fra yoga og Pilates.
Det som er positivt her er at gruppen ikke er så stor, og jeg tenker det kan være et pluss og få bedre kontakt med de man trener med. I tillegg har jeg fått vite at de har «sosiale happening» som avslutning før sommer og jul, der de går ut og spiser sammen. Dette høres jo veldig koselig ut. Tror ikke jeg har vært med på annen trening, der de har fokusert på det sosiale felleskapet på en slik måte.

I tillegg til å trene på de ulike øvelsen, blir det satt sammen en koreografi til en dans for en forestilling som det er mulighet til å delta på om man ikke har sceneskrekk ved avslutningen av hver sesong. Dette hørtes jo litt annerledes og interessant ut, men vet nå ikke om jeg tørr å være med på noe slikt.

Må jo si at kroppen føltes rimelig stiv og støl etter disse treningene. Jeg har nok fått rørt på muskler som ikke hadde vært i bruk på en stund, og prøve å stå på tærne er jo ikke akkurat noe jeg har gjort på 100 år. Følte jeg manglet noen muskler der! Denne treningen er jeg overbevist om er god for holdningen, og dette har man absolutt ikke vondt av.

Gym1 treningsstudio

Her har jeg treningskort, men har satt det på «frys» en periode, siden i høst. Jeg tenker at dette skal få lov å ligge på «frys» enda en periode. Jeg syns for tiden det har blitt litt kjedelig å gå på trenings studio og drive vekter og styrketrening. Jeg har nok godt av det også, men det hjelper ikke når det blir ensformig og ikke motiverende. Gym1 har også gruppetimer og jeg gikk mye på disse for noen år siden, men så ble det en del endringer av gruppene og hva de tilbydde. For tiden er det ingen av gruppetimene som motiverer meg der. Så konklusjonene min er nok at treningskortet må ligge litt i dvale ennå.

Uteaktivitet –bruk naturen- sommer som vinter

Ellers så er jeg veldig glad i å gå i naturen i sommersesongen. Jeg er jo selvsagt ute om vinteren også både på ski og slalåm men det blir perioder imellom som er litt stille. Dette gjerne fordi været er dårlig med høst- og vinter stormer.

Tur kort – i regi av Hammerfest og Omegn Turlag.

Dette er et super flott tilbud som jeg har benyttet meg av, og kommer nok til å benytte meg av framover i årene som kommer, men dette er en sommer aktivitet, som til dels begrenses av sur og kaldt vind og regn. Jeg vet jo at motto er at det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær. Men det er ikke moro og gå ute om sommeren når det er så kaldt at jeg må ha på både lue og votter.

Konklusjon

Min konklusjon er at om man skal klare å bli mer aktiv i sin hverdag, så må man finne en aktivitet som motiverer og som er morsom. Så foreløpig er jeg bitt av danse basillen, og trener det for tiden. Hva det blir i neste sesong er jo spennende og se. Mulig jeg må teste ut noe annet da.

I tillegg til å være med på denne organiserte treningen, så prøver jeg å få til uteaktivitet som blant annet å gå jevnlig turer hver uke i rask tempo. Jogging nå på glatt isen blir det nok ikke noe av.

Er du kommet i gang med trening i 2018? Eller annen aktivitet?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.