Nå er det nok!

Nå er det nok!

Fedme er blitt mere vanlig enn normal vekt, skal vi tro det vi hører!

Etter et lite søk på nettet så kommer det side opp og side ned med

… fedme koster like mye som krig og terror

… fedme er selvforskyldt

… rødvin er bra mot fedme

… fedme øker risiko for demens

…osv.

Om du så søker på slanking så kommer det ikke opp færre treff, og vidunderkurene er ikke få, ved hjelp av en liten pille kan du få til mye!

… Easy Block

…Glucomannan

… Fat Killer

…osv.

I tillegg utdannes det ennå nye leger som ikke er trygge på temaet, som ikke kan gi deg tilstrekkelig veiledning og støtte i din kamp mot kiloene. Det er ikke rart mange kvinner og menn blir jojo slankere. Raskt ned og raskt opp, og slik holder vi på i det uendelige i kampen etter den perfekte kroppen.

Hva med meg?

Jeg er ikke noe unntak fra denne bølgen, jeg har testet ut utallige slankekurer, og har en ideer om hva som virker og ikke virker, men til syvende og sist er det din vilje til å skape forandring i livet ditt som er det viktigste, og her hjelper det ikke å stå aleine, her vinner du alt på å ha flere støttespillere. Du vinner på å ha støttespillere som skyver deg framover, applauderer resultater og treningspartnere som er der og får deg over dørstokkmila. Du ville også selvsagt vunnet på å ha en fastlege som ser problemet tidlig sammen med deg og som vet hva som kan settes inn av tiltak så problemet ikke får eskalere.

Vi lever i et kose samfunn, til tider skal vi nesten kose og i hjel i helgene, en sen ettermiddag i uken, i ferien, på en bursdag osv. Hvorfor er det blitt slik? Vi jobber og har det travelt med yrkeskarriere, fritid, barn og familie og allikevel går trivselsvekten oppover for mange flere enn tidligere.

Kanskje har vi det så travelt at middagen blir en ferdig pizza i dag igjen, og gatekjøkken burger i morgen?

Kanskje har vi det så travelt at vi føler vi fortjener og kose oss litt ekstra?

Kanskje har vi det så travelt og er så sliten om kvelden, at vi trøstespiser litt for å komme i humør?

Er mat blitt et produkt for at vi skal føle oss bedre? For at vi skal føle at livet er godt? Hva er det som skjer?

Er det tidsklemma som spolerer kosthold vårt, og medfører at vi lever usunt, vi tar en kopp kaffe med wienerbrød, vi stikker innom bensins stasjonen og fyller bensin hvor vi også napper med oss en Daim bolle. Helt umerkelig i løpe av dagen putter du inn alt for mange tomme kalorier, fordi du er uoppmerksom.

Kiloene bare kryper på deg. Først umerkelig, men plutselig oppdager du at alle dine yndlings klær er blitt ubehagelig trange, ingenting passer deg mer.

Nyttårsforsett          

Jeg har flere nyttårsforsett dette året og et av disse er at jeg begynner det nye året med å si at nå er det nok! Nå skal kampen mot de ekstra kiloen starte. Jeg ønsker ikke å være en del av denne trenden hvor kiloene liksom bare skal komme snikende med årene, det er jo bare slik.

Så nå skal jeg ta grep og komme ned i trivsels vekten min igjen.

Sliter du med ekstra kilo? Hva gjør du, eller har du gjort som hjelper?

Må tenke nøye igjennom hvordan komme i mål med mitt nyttårsforsett !

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.