Hverdagsliv og Finnmarkssommer

Hverdagsliv og Finnmarkssommer

Da kom endelig sommeren til oss her i Hammerfest. Hva bruker vi så dagene på når solen skinner og temperaturen viser 15 varmegrader og svak vind?

Du tenker kanskje i øyeblikket, 15 grader og vind? Ja tro det eller ei det  er sommer for oss her i nord. Vi er ikke så bortskjemt på uke etter uke med steikende sol og vindstille. Varme badevann og overfylte strender.

Når solen bare titter fram og vinden roer seg, så finner vi fram shorts og t-skjorte, og alt som skal gjøres ute, må gjøres i full fart, mens varmen er her og solen skinner.

Gresset skal klippes, huset skal fikses, trampolinen skal opp, hundene skal ha utelek og trening, barna skal sysselsettes og motiveres til uteaktivitet. og ikke tv titting og Play Station.

Det er ikke det at man ikke gjør disse tingene ellers i året, men det er  så mye koseligere og gjøre alt mulig når solen er her og vinden roer ned.

Hva har jeg gjort denne uken?

Dette er min siste uke på arbeid før ferien starter.  Minstemann i huset begynner og bli lei av og vente på at mamma skal ta ferie. Det er en dag igjen, så er jeg allerede i feriemodus, jeg ser fram til litt sommerfri.

Dette er min siste uke på arbeid før ferien. Nå er 4 dager over 1 dag igjen. Andreas som er min yngste sønn har syklet med meg hver dag på jobben, og holdt meg med selskap. Min lille assistent. Jeg tenker han blir en dyktig tannlege når han blir voksen, måtte bare han følge i mitt fotspor, da ingen av mine andre barn har gjort det.

Det har blitt en del Slush på han denne uken. » Mamma kan jeg få  Slush?» hører jeg fra Andreas jevnlig, eller » Mamma kan jeg gå på lekebutikken?» Ja ja det må følge noen fordeler med å være med mamma på jobben.

Ellers har vi fått sett oss litt rundt i byen, siden vi har syklet og ikke kjørt bil. Vi har sjekket ut fonteneparken, paviljongen, den nye lekeplassen i byen, strandstien og mye mer.

Vi har selvsagt fått gått på kafe også, tidligere i uka. Andreas er blitt så stor at han syns det er ganske ok og ta en runde på kafe av og til. Da blir det gjerne hamburger eller pølsebiter med pomfritt, dette er noe han liker.

Uansett bilder sier mer enn ord. Legger ved bilder fra denne uken. Vi forsetter å kose oss i finværet og det får dere alle også gjøre, for plutselig er vinteren her  uten at vi har merket at sommeren har vinket farvel til oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *