Håndhygienedagen

Håndhygienedagen

5.mai er håndhygienedagen. Formålet med denne dagen er å synliggjøre håndhygienes viktige rolle innen smittevern for helsepersonell og selvsagt da også hos tannleger.

 

Vasker du dine hender?

Så derfor spør jeg: Vasker du dine hender godt nok? Da regner jeg med at jeg får et tydelig ja fra alle dere helsearbeider som er der ute. Men selv om du vasker dine hender godt nok, så skader det ikke med en liten oppdatering om hvorfor vi gjør dette og hva formålet er.

Hvorfor er håndhygiene viktig?

«Antibiotikaresistens regnes som en av de mest alvorlige truslene mot den globale folkehelsen. Godt smittevern er, sammen med restriktiv og korrekt bruk av antibiotika, våre viktigste tiltak mot resistensutvikling. Håndhygiene, utført på rett måte og til rett tid, er ett av våre aller viktigste smitteverntiltak» Dette er å lese på folkehelseinstituttets hjemmeside:

https://www.fhi.no/sv/forebygging-i-helsetjenesten/handhygiene/verdens-handhygienedag-5.-mai/

Hvordan utføres så håndhygiene hos din tannlege, sykepleier eller lege ?

  • Hånddesinfeksjon er en flytende alkoholbasert væske eller gel, som påføres hendene dine i 20-30 sekunder. Dette er mer effektivt enn såpe og vann mot de fleste mikroorganismer. Det er lettere og gjennomføre og er mer skånsomt mot huden.
  • Håndvask med såpe og vann, bør utføres i minst 40-60 sekunder, blant annen når dine hendene er synlig skitne eller tilsølt med organisk materiale som kroppsvæsker og mat.

Fokus på håndhygienedagen 5.mai

Derfor har vi denne uken som har gått hatt fokus på håndhygienen på tannklinikken min. Vi har oppdatert vår kunnskap i forhold til hva som anbefales. Så ja vi er gode på håndhygiene , og vil fortsette med det, til det beste for våre pasienter. Hos oss skal du være trygg på at vi alltid har smittevern i fokus.

Hentet fra fhi.no

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.