10 fantastiske steder i Finnmark

10 fantastiske steder i Finnmark

Alle har sine favoritt steder, de gjerne ønsker å reise tilbake til, igjen og igjen. Dette innlegget tar utgangspunkt i Finnmark på kryss og tvers og noen av mine favoritter. Her vil jeg fortelle om 10 fantastiske steder i Finnmark. 10 steder du bør sjekke ut om du først tar turen innom det nordligste fylket i landet våres.

Jeg vil komme med anbefalinger ut fra mine erfaringer og hva jeg syns er fantastiske steder. Det eksisterer mange flere, og vel så flotte og begivenhetsrike steder og besøke i Finnmark. Men siden det er så mange flotte steder og ta med, må jeg begrense meg å neve et knippe, derfor 10 fantastiske steder i Finnmark du bør besøke. Jeg har her også vektlagt vår, sommer og høst aktiviteter. Vinteropplevelser kommer i et seinere innlegg. Dette fordi det fins vel så mange supre vinteraktiviteter og steder og besøke om vinteren. I sidemenyen kan du  Klikke på : Abonner på nettstedet via email. Da går du ikke glipp av fortsettelsen!

 

 1. Alta Museum en varm sommerdag, museet i seg selv er en flott opplevelse, men en flott sommerdag kan du å ta turen igjennom helleristning feltet. Dette er en flott liten tur med fantastiske opplevelser. Anbefales på det sterkeste om du passer Alta by en sommerdag. Museet ligger i Hjemmeluft, akkurat når du kommer fra sør inn i byen.
 2. Haldetoppen,  905 moh. Er et av Vest Finnmark  høyeste fjelltopper. Her ligger Nordlysobservatoriumet, som var fast bemannet i 15 år fra 1912–1926. Turen starter fra Kåfjord i Alta kommune. Turen er 9 km og tar 2.5 time i normalt tempo. Det flotte med denne turen, som jeg tok en dag i september ett år, var overnattingen. Det er mulig å bestille overnatting i gjestehuset ved siden av Nordlysobservatoriumet. Dette er ubemannete overnattinger, så det er viktig at du pakker utstyr som du vil trenge på en slik hytte.  Om du har lyst på en litt spesiell tur, er denne og anbefale. Legger ved link til Alta og omegn turlag som nå drifter utleie av gjestehuset Nordlysobservatoriumet https://alta.dnt.no/hytter/  

  Nordlysobservatoriumet på Haldetoppen
 3. Nordkapp platået, hit valfarter man for å se midtnattsolen eller nordlyset. Det er ikke bestandig du har hellet med deg og får se solen eller nordlyset, men turen er flott tross alt. Du ankommer først Honningsvåg, som er en liten og koselig by. Her kan du gjerne overnatte og tilbringe en kveld før du kanskje dagen etter tar en tur opp til Nordkapp platået. Nordkapp en betydelig turistattraksjon med et eget besøkssenter med utstillinger og film fra stedets historie. Så om du vil besøke mer private plasser så er ikke dette plassen for deg. Men besøker du først Finnmark, så bør du tross alt gi denne attraksjonen en sjanse. For å ikke snakke om den fantastiske utsikten en klarværs dag.
 4. Arctic View, Havøygavlen, Havøysund. Det er ca. 4 km å kjøre fra fiskeværet Havøysund, men det er det verdt. Turen i seg selv med alle vindmøllene er spektakulær. Sjekk åpningstider, så det ikke er stengt når du kommer på restauranten. Du trenger ikke å spise om du ikke ønsker det, det er ok å bare stikke innom for en kopp kaffe. Vi spiste ikke når vi var der, da restauranten var stengt pga privat arrangement. Men bare å ta turen for utsikten sin del var fantastisk, og vindmøllene! Sett av god tid, da det sikkert vil bli mange fotostopp.

  Vindmøllene
 5. Juhls sølvsmie i Kautokeino. Dette er ikke en hvilken som helst sølvsmie. Du føler det som om du er inne på et galleri, det er så mye og se så nyt synet, da du selvsagt ikke kan kjøpe alt det flotte som er på utstilling. Ta turen en flott sommerdag gjerne tidlig i juni, så du samtidig kan nyte naturen rundt i området uten å være for mye plaget av insektene, som kommer rimelig kjapt når sommeren bemerker seg.
 6. Seiland house er en plass jeg ennå ikke har vært, men kunne gjerne tenke meg en tur ditt. Jeg har fått gode tilbakemeldinger om flott natur og hyggelig betjening. Severdigheten er bygd opp rundt den gamle internat skolen som var ute i Rognsund på øya Seiland. En liten idyllisk plass med avslappet atmosfære. Muligheter for fjellvandring, fiske, bålkos, bastu, badestamp osv. Til og med en pub med navnet Caribbean Bar. Dette gir jo assosiasjoner til varmere strøk. Men her må du ikke la deg lure. I Finnmark må man ta været som det kommer, vær alltid beredt når det gjelder klær og utstyr. Adkomst til denne flotte plassen er med båt. Seiland house har båter de kan hente deg med, eller du kan bruke den ordinære hurtigbåten fra Alta eller Hammerfest. Husk å sjekke når den går, så du vet at det er avgang når du ønsker det. Husk også å booke overnatting på forhånd.

  Hurtigbåt fungerer fint til Seiland House
 7. Nordlyskatedralen i Alta, om du er interessert i moderne arkitektur så er Altas nyeste kirke et skue, der den står midt i sentrum av Alta. Denne turen kan du kombinere med en shopping dag i byens store kjøpesenter Amfi og kanskje en tur innom badelandet rett ved siden av. Om du liker å bo på hotell så er det flere hotell bare steinkast unna. Men husk her også booking, da det i sommersesongen kan være veldig fullt.
 8. Utsiktspunkt salen i Hammerfest. Om du har tatt turen til Hammerfest, så er det og anbefale, og ta en tur opp på salen. Mer fantastisk utsikt over byen får du vel ingen andre plasser. Du trenger ikke kjøre opp til salen for opplevelsen. Midt i byen går det en trapp opp til salen, sikksakk stien. Om kondisen er noen lunde i orden, så er dette bare en flott liten tur. Ta med litt drikke og noe og bite i når du kommer opp, så blir turen perfekt. Så kos deg.

  Utsikten fra Salen
 9. Gjenreisningsmuseet, for Finnmark og Nord-Troms i Hammerfest er et museum i sentrum av Hammerfest. Så om du er innom Hammerfest, så sjekk ut museet, med historier fra okkupasjonstiden. Dette er ikke et stort museum. Men hvert å besøke tross alt. Øverst oppe i tårnet får du her også god utsikt over nærliggende del av byen. Det er her også en liten kaffe, med mulighet for kaffe og kake.

  Museum I Hammerfest
 10. Klubbukt i Kvalsund Kommune. Topp 10. Dette fordi det er her har vi vårt fritidshus, nede ved sjøen. Om du er friluftsmenneske og elsker og dra ut i Finnmarks golde og ekstreme natur, eller ut på sjøen, så er dette plassen for deg. Det er dessverre ikke noe campingplass eller rorbuer her. Men om du kontakter grunneier, så kan du nok få til en mulighet å stå med camping vogn 1 dag eller 2. Hotellovernatting er ellers mulig på Skaidi 15 minutters kjøretur unna denne fantastiske plassen. Eller kanskje du kjører videre til Hammerfest, verdens nordligste by. Pakk tursekken, og fiskestang og gå en tur i fjellene her en flott sommerdag, eller tidlig høst. Dette er bare fantastisk kan jeg love deg. God tur!
  Klubbukt

  Klubbukt

 

Om du ikke fant noe her som fristet, så vet ikke jeg? Dette er bare et lite utvalg av mange fantastiske flotte steder du kan besøke her i  Finnmark.

 

 

 

 

Facebook kommentar

2 kommentarer til «10 fantastiske steder i Finnmark»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.